Thursday, August 25, 2011

Agrafa-brosa "Niana"

Cu putin timp in urma am creeat un trandafir-brosa, menit sa decoreze o rochita de mireasa. Creearea acestui model a reprezentat o provocare pentru mine, tinand cont de dimensiunea florii - care urma sa fie de 15 cm in diametru.
La florile mari exista riscul ca odata cu cresterea dimensiunii floarea sa-si piarda din farmec, avand multe petale insiruite doar cu scopul de a creste cenimetrii in diametru.
Am facut prima floare, iar finalul a fost nu departe de aspectul unei capatane de varza :D Am folosit multa matase satinata si organza naturala, dar rezultatul nu era pe masura asteptarilor. In asemenea momente, las acesoriul deoparte pe o zi-doua, iar apoi revin studiindu-l critic, cu intentia de a face un nou accesoriu, de la zero.

In final am refacut total tiparul petalelor, schimband proportiile intre primul si ultimul rand de petale. Pentru a creea un aspect realist, am fixat pe spatele celui mai mare rand de petale sarmulite, care permit modelarea florii dupa preferinta. Acest fapt permite ca odata atasat, accesoriul sa fie modelat dupa forma rochiei, creand un aspect unitar - ca si cum rochia ar fi fost conceputa avand ca decor aceasta brosa.




2 comments:

  1. parca e real! poate vei face si un tutorial la una din aceste flori minunate!
    P.S. eu mi-am mutat bijuteriile pe un alt blog...www.madebyadnia.blogspot.com...ti-as fi recunoscatoare daca m-ai vizita! multumesc!

    ReplyDelete
  2. Iti multumesc! Am incercat sa scriu un comentariu pe blogul tau dar nu se posteaza, cred ca nu permit setariel acest lucru.
    Desigur, voi reveni cu un tutorial, am si incepput sa lucrez la el, dar in timp ce lucrez ma iau cu treaba si uit de aparat :)

    ReplyDelete